Vill du jobba med mig?

Av , 10 september, 2010 12:37

Jag behöver en ny grundskolechef för de yngre åldrarna (F-5 i nuläget). Jonatan Block, som har tjänsten nu, har fått jobb som skolchef i Falun. Därför behöver jag rekrytera en ny person till min ledningsgrupp i Haninge.

Jag vill ha någon som främst är pedagogiskt inriktad. Naturligtvis måste man som chef ta ett helhetsansvar för personal- och ekonomifrågor, men det får aldrig skymma verksamhetsansvaret.

I Haninge har vi under ett antal år drivit ett utvecklingsarbete som inte följt gängse spår. Ganska framgångsrikt, om jag får säga det själv. Vi har varit annorlunda och därför väckt intresse. Vi blir ofta inbjudna att berätta om vårt arbete. Många vill komma på studiebesök. Ibland lägger vi oss i debatten. Ibland blir vi kommenterade ledarsidor.

För att arbeta i ledningen för Haninges skolor måste man våga tänka annorlunda. Och framförallt ha modet att vidta åtgärder som förbättrar elevernas lärande. Det är elevernas rätt till kunskap som är vår ledstjärna.

Vi är övertygade om att alla elever kan nå grundskolans mål. Men det förutsätter att alla elever får bra undervisning. Så är det inte idag. Därför behöver vi skapa gemensamma strukturer som garanterar en likvärdig undervisning med god kvalitet i alla skolor.

Detta är ingenting som händer av sig självt. Lärare och rektorer behöver stöd av en förvaltning. Vi tycker om att göra saker tillsammans. Hela kommunen.

Låter det intressant? Läs mer på vår hemsida.

PS. Läs också Anne-Marie krönika i Lärarnas tidning.

Inga inlägg med liknande innehåll än.

3 svar på “Vill du jobba med mig?”

  1. Marie Linder skriver:

    Här I Falun ser vi fram emot att ta emot Jonatan Block. Personligen har jag stora förhoppningar på att han på ett progressivt sätt ska vilja förbättra IT-situationen i skolorna.

  2. Mats skriver:

    Vad roligt! Jonatan är en mycket duktig person. Jag tror att ni kommer att bli nöjda. Jonatan är förresten bra på IT också. Inom vissa områden outstanding!

  3. [...] det du kan formulera… låna förfärligt mycket av dina kompisar, av DNs chefsredaktörer, av Mats Öhlins blogg, av recepten i kokböckerna… lek… lek… [...]

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy