Strindbergs skrivarstuga

Av , 20 maj, 2011 23:17

Jag var idag på utflykt till Kymendö i Haninge skärgård med arbetskamraterna från kontoret. Vi besökte bland annat August Strindbergs skrivarstuga där han skrev Det nya riket (1882) och Dikter (1883). Strindberg tillbringade flera somrar på ön och fick där inspiration till romanen Hemsöborna.  Stugan vårdas av Strindbergssällskapet.

Inga inlägg med liknande innehåll än.

3 svar på “Strindbergs skrivarstuga”

  1. Plura skriver:

    Tänka sig att han satt där och skrev. Sommar ja, men vinter?

  2. Martin Palm skriver:

    Fantastiskt!

  3. Ingemar Krusell skriver:

    Besökte Kymmendö och betraktade stugan utifrån en sommardag 2009. Nej, det är inte troligt att Strindberg använde stugan vintertid. Han blev visserligen perona non grata efter boken ”Hemsöborna” och fick ju inte bo i något av gårdshusen. Intressant är uppgiften att dottern Greta (död 1912) skall ha besökt stugan i vuxen ålder och med blyerts skrivit på bordsskivan att ”hit kommer jag nog aldrig mer”.

Lämna ett svar

Panorama Theme by Themocracy